zondag 16 september 2018

Echte liefde vind je in de boekhandel - Veronica Henry

Afbeeldingsresultaat voor echte liefde vind je in de boekhandel''Het hele punt van het leven was immers dat je nooit zeker wist wat er ging gebeuren. Soms was het iets goeds, soms niet, maar er zouden altijd verrassingen zijn.''

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar geliefde, pas overleden vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft, zoals Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, die er vaak haar hart kwam uitstorten. Of had zij een andere reden om langs te komen?
Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader. Marlowe blijkt echter een stuk jonger dan in eerste instantie gedacht....

Al zou de omslag van het boek wat anders vermoeden, de hartjes doen ietwat te zoetsappig aan, eenmaal aan het lezen heb je meteen door dat je een bijzonder verhaal in handen hebt.
De vele personages, met allemaal hun eigen geheimen en problemen, hebben één gezamenlijke plek waar ze graag verblijven namelijk de 'Nightingale boekhandel'. Hier dwalen ze uren rond, komen ze tot wonderlijke gesprekken en vinden ze oplossingen of maken kennis met nieuwe mensen.
De manier waarop verschillende titels van boeken in het verhaal gekozen zijn is ook erg bijzonder, ze zijn niet alleen van belang voor het verhaal maar geven je als lezer ook weer een idee om wat nieuws te gaan lezen.
De schrijfstijl van de schrijfster is vlot en simpel. Ze laat verschillende verhaallijnen door elkaar heen lopen en dat geldt ook voor de flashbacks. Al haar karakters, behalve de hoofdpersoon zelf, blijven wel wat aan de oppervlakte, maar zijn niet minder belangrijk voor het verhaal.
Alleen aan het einde wanneer alle verhaallijnen samen komen geeft het een wat afgeraffelde indruk maar de beleving van de sfeer van het dorp, de omgeving, de personages en de boekhandel zelf maken dat het verhaal je hart verwarmt en je het met een diepe zucht van tevredenheid dichtslaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten