zondag 9 december 2018

Lazarus - Lars Kepler

Afbeeldingsresultaat voor lazarus lars kepler''Hij had niet door hoe gevaarlijk hij was – godallemachtig''

Joona Linna's grootste angst wordt waarheid, Jurek Walter is terug.

In een appartement in Oslo wordt een dode man gevonden. Bij het openen van de vrieskist in zijn keuken doet de politie een vreselijke ontdekking: het slachtoffer blijkt een tot dan toe onbekende grafschenner te zijn en hij bewaarde er zijn trofeeën.
Enkele dagen later vraagt een Duitse collega Joona Linna om hulp bij het onderzoek naar een campingmoord bij Rostock. Joona ziet een patroon opdoemen dat weliswaar krankzinnig is, maar dat hij onmogelijk kan negeren. Sommigen zouden van een wonder spreken als iemand terugkeert uit de dood – anderen van een nachtmerrie.

'Lazarus' is het zevende deel in de thriller reeks rond Joona Linna, wat ook prima op zich te lezen is.
Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken en dat in combinatie met de spannende schrijfstijl is het een boek wat je in één adem uit leest. Een grote rollercoaster aan gebeurtenissen en cliffhangers. Met ook wel veel ongeloofwaardigheden en wat hoofdrol spelers die een combinatie van Bruce Willes en James Bond zouden kunnen zijn maar dat is vergeven. Want de personages worden goed uitgelicht, sommige krijgen zelfs meer diepgang dan in de vorige delen, en ook emoties worden ondanks het hoge thrillergehalte niet uit de weg gegaan en goed weergegeven.. Het is een geweldig uitgezet kat en muis spel waarbij je er als lezer steeds naast blijkt te zitten. Het einde is open, dus wellicht kunnen we binnenkort weer gaan genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten