zondag 14 juli 2019

Dwaalspoor - John Lier Horst

Afbeeldingsresultaat voor dwaalspoor jorn lier horst''Dat hij die met monsters vecht moet oppassen dat hijzelf geen monster wordt.''

Alleenstaande moeder Sofie Lund is klaar voor een nieuwe start als ze in het huis trekt dat haar grootvader haar naliet. In de kelder van het huis vindt ze een aan de grond vastgeschroefde kluis. De inhoud ervan lijkt de geruchten dat haar grootvader een smokkelaas was te bevestigen. In de kluis bevindt zich ook iets sinisters; een pistool. Sofies vriendin, Line Wisting, overtuigd haar ervan dat ze deze moet afgeven bij de politie.
De vondst van het pistool geeft een nieuwe aanwijzing in een lopend moordonderzoek dat geleid wordt door William Wisting. Tevens zaait het twijfel over een andere zaak. Wisting besluit zijn instinct te volgen en beide zaken aan nader onderzoek te onderwerpen.

'Dwaalspoor' is het laatste deel in de veel bekroonde misdaadserie over inspecteur Winsting. Van zijn boeken zijn er reeds meer dan een miljoen verkocht. En terecht want deze serie kenmerkt zich door een goed opgebouwde verhaallijn en verrassende plotwendingen.
Zo ook het laatste deel in de serie. Het heeft de zo herkenbare, bijna simplistische, schrijfstijl met korte zinnen waardoor je een hoog leestempo ervaart. Echter zijn er ook wat mitsen en maren te benoemen. Het verhaal blijft erg aan de oppervlakte en lijkt meer op een spannende roman over vrouwen met relatie- en zwangerschapsproblemen dan een thriller waarin op zoek moet worden gegaan naar de moordenaar. Nergens loopt de spanning hoog op, het verhaal kabbelt voor, niet op een onaangename manier, maar wel enigszins teleurstellend gezien de vorige delen.
Het is overduidelijk dat dit het laatste deel is en gelukkig is de serie in zijn algemeenheid geweldig dus zet je dit deel tevreden naast de rest in de boekenkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten