zondag 21 juli 2019

The Great Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Afbeeldingsresultaat voor de grote gatsby''Je kunt het verleden niet herhalen''

Jay Gatsby is de man die alles heeft. Iedereen die iets voorstelt wordt gezien op zijn feestjes. Zijn landgoed op Long Island zindert van de jonge mensen die drinken, dansen en over de mysterieuze Gatsby praten. Want Gatsby - jong, knap en rijk - lijkt altijd een eenling tussen de menigte, kijkend en in afwachting, hoewel niemand weet waarvan. Onder de broeierige oppervlakte van zijn leven schuilt een geheim: een stil, onmogelijk verlangen naar Daisy Buchanan. En deze destructieve obsessie dreigt alles te vernietigen.

De Grote Gatsby is het hoogtepunt uit het oeuvre van de auteur F. Scott Fitzgerald en een schitterend geschreven portret van Amerika in de jaren twintig van de vorige eeuw - een tijdperk waarin Gin het nationale drankje was en seks de nationale obsessie.

Mening van de leesclubleden:

* '' Waarin in een dun boek een groot verhaal kan bevatten.''

* '' Het verhaal is een eeuw oud maar valt te vergelijken met de periode waarin we nu verkeren, de leegheid van het rijke leven.''

* ''Mooie zinnen''

* '' Wat een leuk en boeiend verhaal.''

* '' Het mooie aan het verhaal is dat het in het begin totaal niet boeiend is maar al verder lezend kom je erachter dat dat juist is waar het om gaat, een totaal niet boeiend bestaan.''

* '' Wat wennen aan de schrijfstijl maar erg onderhoudend.''

* '' De tijdsperiode is zeer goed beschreven, je beleeft het verhaal.'

* '' Een nietszeggend verhaal maar na de discussie over het boek begreep ik dat dat juist was wat de schrijver bedoelde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten