zondag 8 september 2019

Het Boleyn mysterie - Kathleen McGowan

Afbeeldingsresultaat voor het boleyn mysterie''Le temps viendra - De tijd zal komen''

 
Bij de Tower of London wordt het lichaam gevonden van een onthoofde vrouw, verkleed als Anna Boleyn. Tegelijkertijd ontdekt journaliste Maureen Pascal, die onderzoek doet naar Anna Boleyn, tot nu toe onbekende details van haar leven. Er zijn vreemde  parallellen tussen de moord en het onderzoek van Maureen Paschal. Het lijkt erop dat de moordenaar goed op de hoogte is van haar ontdekkingen, maar hoe komt diegene aan deze informatie?
Dan wordt het vermoorde lichaam van een volgende vrouw gevonden...

De schrijfster Kathleen McGowan heeft zich met deze serie in de kijker van vele lezers geschreven. Op een spannende en  interessante manier weet ze een thriller te combineren met een geloofwaardig geschiedenis verhaal. Het is bijna simplistisch te noemen, maar daardoor neem je als lezer wel gemakkelijk alle informatie in je op.
Eerder verscheen er in deze serie 'Het Magdalena mysterie', 'Het Jezus mysterie', en 'Het Medici mysterie, maar de delen zijn ook afzonderlijk van elkaar goed en begrijpend te lezen.
De schrijfster heeft een zeer beeldende schrijfstijl. Personages worden goed voorgesteld en gebeurtenissen hebben een logische volgorde. Het verleden loopt synchroon met het onderzoek in het heden, wat op zich heel goed gedaan is maar soms ook wel wat langdradigheid geeft.
Het is Kathleen McGowan te prijzen dat ze zoveel onderzoek gedaan heeft. Met groot schrijftalent en haar enthousiasme voor geschiedenis, kunst, wijsheden, geloof en spanning weet ze een dijk van een serie te schrijven waarbij je niet weet of het allemaal precies zo gegaan is als beschreven maar dat doet er eigenlijk ook niet toe, je leert en geniet, dat is het belangrijkste.

Afbeeldingsresultaat voor het magdalena mysterie
Afbeeldingsresultaat voor het jezus mysterie

Afbeeldingsresultaat voor het medici mysterie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten