zondag 8 december 2019

Winter in het kattencafé - Melissa Daley

Afbeeldingsresultaat voor winter in het kattencafe''De toekomst was een onbeschreven blad, een verhaal dat zich nog moest ontvouwen, en ik was bevoorrecht dat ik al zo ver op hun levenspad had meegereisd.''

Het stadje Stourton-on-the-hill, in de groene heuvels van Cotswolds, heeft zijn eerste kattencafé. Hier woont poes Molly samen met haar kitten in een waar kattenparadijs, terwijl eigenaresse Debbie de gasten haar huisgemaakte delicatessen serveert. Maar zelfs in deze idyllische omstandigheden loopt niet alles volgens plan.
Als Debbie's zus Linda met een gebroken hart aanklopt bij het café, staat Debbie erop dat ze bij hen blijft logeren, zolang ze maar wilt. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar woest keffende hond, Beau. en dit is niet het enige wat tegenzit - Molly's bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kitten ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn.

Het verhaal 'Winter in het kattencafé' is net als het eerste deel 'Molly en het kattencafé' vlot geschreven. Wederom is het beschreven vanuit het perspectief van poes Molly. Dit geeft een bijzondere dimensie want je beleeft alles in tweede instantie, waardoor je situaties overzichtelijker meemaakt. Tegelijkertijd geeft dit ook wel een emotionele afstand maar de schrijfstijl is zo liefdevol en humoristisch dat je je toch erg betrokken voelt bij de personages. De personages op zich zijn er gewoon, het verhaal leent zich er niet voor om deze uit te diepen. Het is een simpele luchthartige roman maar toch komen thema's als liefde, loslaten, acceptatie en keuzes maken uitgebreid aan bod. Zeker familierelaties worden losjes maar toch boeiend uitgeschreven. Een boek wat je in een paar uurtjes lezen uit hebt maar wel je een fijn en liefdevol gevoel meegeeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten