zondag 5 januari 2020

Het voorteken - Christoffer Carlsson

Afbeeldingsresultaat voor het voorteken carlsson''De beste dagen zijn de dagen die we doorbrengen met degenen van wie we het allermeeste houden.''


Op een koude novembernacht in 1994 wordt in het dorpje Marbäck het dode lichaam van een jonge vrouw gevonden, ze blijkt vermoord te zijn. Al snel wordt er een dader aangewezen; Edvard Christensson, hij had een relatie met het slachtoffer en is net als zijn vader berucht om zijn opvliegende karakter. Edvard wordt veroordeeld en de rust keert weer terug in het dorp. Maar niet voor Edvards neef Isak, die vreest dat hij net als zijn oom en opa slecht is.
Tien jaar later denkt Vidar, die als jonge politieagent meehielp bij het onderzoek, nog vaak terug aan de zaak. Wanneer hij opnieuw met Isak spreekt, die is aangehouden voor diefstal, wordt zijn twijfel over het oude onderzoek steeds groter. Dan verdwijnt Isak plotseling en gaat Vidar alsnog op zoek naar wat er echt gebeurd is op die koude novembernacht.Om maar meteen met de deur in huis te vallen; lees het voorteken niet als de beloofde thriller zoals op de kaft beschreven is want dan zal het boek tegenvallen.
Het boek is een goede, spannende psychologische roman met mooie karakteromschrijvingen en ook de omgeving en sfeer wordt prima neergezet. Een eenvoudige en duidelijke schrijfwijze maar geen of weinig actie. Het verhaal kabbelt voort en is bijna voorspelbaar, maar door de goede intrigerende onderlinge spanning tussen de twee hoofdpersonen, die in karakter zoveel op elkaar lijken, blijft het wel een boeiend verhaal. In feite wordt er in dit boek op een hele subtiele manier het gedrag van mensen belicht en dat heeft de schrijver Christoffer Carlsson heel goed gedaan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten