zondag 16 februari 2020

Dicht bij jou - Karen Cleveland

Afbeeldingsresultaat voor boek dicht bij jou'De waarheid is zelden zuiver en nooit eenvoudig'

Je gaat de slaapkamer van je zoon binnen. Het is een rotzooi, zoals altijd. Je ruimt wat vieze borden op, pakt wat kleren van de grond en doet de kast open om ze terug te hangen.
En dan zie je het.
Iets wat je zo schokt dat het bijna niet echt bij je binnenkomt. Je realiseert je iets verschrikkelijks.
Je eigen zoon is gevaarlijk.

Dit is dan weer zo een boek waar je direct in betrokken raakt, wat je niet loslaat en daardoor ook niet weg kunt leggen. Zeker als ouder voel je heel duidelijk het dilemma; ga je je zoon aangeven? Sterker nog, ga je de zaak zelf onderzoeken? (dit doet een beetje denken aan het boek 'Het Diner' van Herman Koch)
De hoofdpersoon komt in een rollercoaster terecht waardoor haar hele leven compleet op zijn kop komt te staan, waarin ze mensen die ze dacht te kunnen vertrouwen gaat wantrouwen en waarin niets meer is wat het lijkt. Of is ze zelf paranoïde?
Het hoofdpersonage gaat voor de lezer leven doordat het verhaal goed wordt opgebouwd en je haar verleden leert kenen door middel van flashbacks. De wanhoop en onmacht die je als ouder voelt in de periode van de pubertijd is erg goed beschreven, en ook de vraag ga ik ingrijpen of niet komt meerdere malen aan bod. Het is absoluut geen moeder-zoon- verhaal maar het is wel mooi uitgelicht. Ook de relatie met andere personages worden door alle gebeurtenissen wankel en wat doe je dan als je leven niet meer veilig is?

Je leest het boek in een sneltreinvaart uit omdat je steeds kleine hints krijgt en je dus de behoefte voelt om de zaak op te lossen. Toch wordt je meerdere malen op het verkeerde been gezet en voor je het weet zit je weer in een nieuwe scène. Met 'Dicht bij jou heeft Karen Cleveland wederom, (eerder schreef ze 'Wat je niet weet'), een zeer prettige, spannende en goed leesbare psychologische thriller geschreven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten