woensdag 18 maart 2020

De familie - Louise Jensen

Afbeeldingsresultaat voor de familie boek jensen''De waarheid en niets dan de waarheid''

Laura is in de rouw na het plotselinge overlijden van haar man. Buiten haar verdriet om worstelt ze ook om financieel het hoofd boven water te houden. Ze is dankbaar wanneer een lokale gemeenschap, Oak Leaf Organics, haar en haar zeventien jarige dochter Tilly een onderdak aanbiedt. Maar als Laura en Tilly eenmaal zijn ingetrokken bij hun nieuwe 'Familie', blijken er sinistere dingen te gebeuren. Op een dag overlijdt een van de leden van de gemeenschap. Laura heeft er een unheimisch gevoel over en wil vertrekken, maar Tilly die onder de indruk is van Alex -de charismatische leider van de 'Familie', weigert.
Laura probeert uit alle macht haar dochter uit de klauwen van Alex te redden en ontdekt daarnaast een verontrustend geheim over hem. Uiteindelijk komt ze erachter waarom de 'Familie' haar en haar dochter ooit hebben toegelaten in hun midden en ook waarom ze hen nooit meer zullen vrijlaten...

Van de hand van de schrijfster Louise Jensen verschenen al eerder tweede thrillers, namelijk 'De date' en 'Zusje'. Wat opvalt in haar boeken is de eenvoudige, doch vlotte en onderhoudende schrijfstijl. Tevens schrijft ze op zo een manier dat je als lezer eigenlijk net zoveel weer als de verteller zelf. Dat maakt het deel spannend maar het maakt het verhaal ook erg voorspelbaar en laat weinig tot niets aan je eigen verbeelding over.
Ook in het boek 'De familie' spelen familiegeheimen en intriges de hoofdrol, maar doordat de karakters niet uitgewerkt worden missen ze de ware emotie en daardoor blijf je als lezer op afstand van de hoofdpersonen en dus ook het verhaal.
Wel weet Louise Jensen elke keer een goed thema aan haar verhalen op te hangen, dit keer gaat het over een sekte-groep. Hoe makkelijk je te manipuleren bent tijdens je zwakste moment komt goed naar voren.

Voor dit boek geldt net als de vorige twee, prima spannend en onderhoudend leesvoer!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten