zondag 8 maart 2020

In slaap gevangen - Camilla Grebe

''Het gezicht van een engel een hart van een slang''

Afbeeldingsresultaat voor in slaap gevangenHet geluk heeft de achttienjarige Samuel in de steek gelaten en hij moet vluchten voor zowel een drugsbende als de politie. Een vacature voor verzorger van een gehandicapte jongen in een afgelegen huis aan de kust lijkt hem dan ook de perfecte manier om van de radar te verdwijnen.


Rechercheur Manfred probeert ondertussen zijn verdriet en schuldgevoel over het ongeluk van zijn dochtertje te vergeten door zich op zijn werk te storten. Hij wordt belast met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een jonge drugsdealer, een bekende van de politie, die al enkele maanden vermist werd. Dan spoelt er nog een lichaam aan, dit keer van de zoon van een rijke familie.

De schrijfster Camilla Grebe is al diversen keren onderscheiden met prijzen. Dit boek is het derde deel in een reeks maar ze zijn gewoon apart van elkaar te lezen. Een aantal personages komen in de verschillende delen voor, maar hun aandeel wordt elke keer voldoende uitgeschreven. Het bijzondere van de boeken is dat het elke keer vanuit een ander persoon beschreven is, in dit deel 3 personen, waardoor een zaak vanuit verschillende punten belicht wordt en je zo in een mooi geheel naar het einde toe leest. De hoofdpersonen vertellen in de ik-vorm, daardoor raak je emotioneel erg bij het verhaal betrokken. De verwisseling van perspectief zorgt elke keer voor een frisse blik. 
Deze thriller is, in tegenstelling tot de meeste andere spannende boeken, in een rustig, bijna langzaam, tempo geschreven. Geen heftige acties of lugubere details maar een meeslepende schrijfstijl die zorgt voor een goede opgebouwde onderhuidse spanning. Enkele scenes doen wel wat denken aan 'Misery' van Stephan King, maar mede hierdoor kun je het boek maar moeilijk wegleggen. Het blijft boeien tot de laatste bladzijde en ondertussen wordt je als lezer ook nog eens een paar keer op het verkeerde been gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten