dinsdag 14 april 2020

Het begint met een blik - Kelly Moran

Het begint met een blik | Kelly Moran | Uitgeverij AW Bruna''Wat ze in zijn ogen aantrof had ze al in teveel jaren niet meer gezien, misschien wel nooit. Geen medelijden maar medeleven. Respect en begrip."

Redwood Ridge, een schilderachtig stadje in Oregon. Precies de juiste plek voor een nieuw begin. En dat heeft Avery Stow hard nodig na een rampzalig huwelijk, ook voor haar autistische dochter Hailey. Er is maar één probleem: de aantrekkelijke dierenarts Cade O' Grady. Een nieuwe relatie is wel het laatste wat Avery wil. Ze weet alleen niet hoe lang ze Cade nog kan weerstaan. Vooral omdat het hele stadje samenspant en voor Cupido speelt.

Een leuk eerste deel uit een driedelige serie over drie broers die dierenarts zijn.
Een feelgood-roman die uitnodigt om niet na te denken maar gewoonweg even lekker te lezen. De verhaallijn is zoals je zou verwachten in dit genre: licht neurotische vrouw ontmoet knappe man en het spelletje van aantrekken en afstoten kan beginnen.
Ondanks dat de schrijfster de personages wel wat meer diepgang probeert mee te geven loopt dat op niets uit en wordt het een beetje onoverzichtelijk door het teveel aan informatie. Net als de kennismaking met de nieuwe woonplaats en de bewoners, alles is net even teveel aangedikt waardoor je het geheel uit het oog verliest. Met het thema autisme probeert de schrijfster een statement te maken over hoe mensen omgaan met een non-verbaal persoon. Maar ook hier wordt het slechts aangehaald en wordt er verder niets mee gedaan, er worden zelfs tegenstrijdige dingen verteld. Helaas volgen er meerdere losse stukjes in het verhaal die geen uitwerking krijgen.
Halverwege het boek wordt er een vijftig-tinten-grijs-sausje over het verhaal gegooid, met een taalgebruik wat geheel niet bij de rest past en erg storend is maar dat kan natuurlijk ook aan de vertaling liggen.
Zo klinkt het bijna allemaal negatief, maar dat is het niet. Ga het vooral lezen als je even in het niets wilt verdwijnen en zeker weet dat alles goed komt. Een paar fijne leesuurtjes brengt het zeker op, met in het vooruitzicht het nog te verschijnen tweede deel (op 6 mei) en het derde deel (op 9 juni), over het leven van de andere twee broers.


Met dank aan uitgeverij A.W. Bruna voor het recensie exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten