zondag 24 mei 2020

De mensen boven ons - Lisa Jewell

De mensen boven ons | Lisa Jewell | Uitgeverij AW Bruna''De baby is 25''

In een groot huis in het Londense Chelsea ligt een baby wakker in haar wiegje. Gevoed en verzorgd wacht ze vrolijk tot iemand haar oppakt.
In de keuken liggen, naast een haastig gekrabbeld briefje, drie lichamen. Ze zijn al enkele dagen dood.
Wie heeft er in de tussentijd voor de baby gezorgd en waar is diegene gebleven?

De schrijfster Lisa Jewell laat met dit boek, haar eerste boek was 'Ik volg je', wederom zien dat ze een goede schrijfster is. Het verhaal verloopt vloeiend en heeft een aangename spanningsopbouw. Voor je het weet ben je aan het einde van het boek en heb je geen bloedstollende thriller gelezen maar wel een zeer goed psychologisch drama. De nadruk ligt dan ook op de personages en niet zozeer op gruwelijkheden of actie. Het is meer één grote duistere puzzel. Alle personages zijn wel zo dusdanig beschadigd dat ze bij zouden kunnen dragen aan het grote dilemma; wie is de moordenaar?
Het is geschreven vanuit drie verschillende perspectieven en dat geeft elke keer een andere kijk op het verhaal, waardoor je ook elke keer denkt een puzzelstukje op de goede plek te kunnen leggen, maar omdat er ook genoeg plotwendingen zijn wordt je ook telkens weer op het verkeerde been gezet. Hierdoor blijft het verhaal mysterieus en aantrekkelijk genoeg om door te lezen. Sommige hoofdpersonen leer je beter kennen dan andere en pas op het einde wordt duidelijk waarom. Het einde is niet heel verrassend en het verhaal zal ook niet blijvend in je herinnering aanwezig zijn, toch denk ik dat het zomaar eens hét vakantieboek van deze zomer kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten