zondag 14 juni 2020

De achtbaantester - Nancy Olthoff

bol.com | De achtbaantester (ebook), Nancy Olthoff | 9789493081543 ...''Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je kreeg''

Herman van Dusselen is 'een beetje anders'. Althans dat zeggen de mensen om hem heen. Herman speelt met knikkers, maakt het huis grondig schoon en houdt zich vast aan wat hij kent. Pijnlijke herinneringen aan vroeger duwt hij weg. Dat verandert als hij in een pretpark Jeanette ontmoet. De liefde voor de flamboyante suikerspinnenverkoopster drijft hem uit zijn comfortzone en legt oude wonden bloot. Voor het eerst wordt Herman uitgedaagd de wereld buiten zijn vertrouwde knikkerkamer te ontdekken. Waagt Herman zich aan het leven, of blijft hij zich krampachtig vasthouden aan het verleden?

Nancy Olthoff schrijft speeches en strategische teksten voor CEO's, ministers en staatssecretarissen. 'De achtbaantester' is haar debuut, en wat voor één!

Deze roman is een rollercoaster aan emoties en weet bijna alle aspecten van het leven aan bod te brengen. In korte hoofdstukken, met een zeer pakkende en humoristische schrijfstijl, maak je kennis met Herman en zijn aparte levensstijl. Maar ook leer je al snel dat wat voor ons apart is voor Herman heel normaal is, dus wat is normaal?
Thema's als liefde, verdriet, angst, rouw en hoop worden op een respectvolle manier aangehaald, nergens wordt de spot gedreven met het 'anders' zijn van Herman. Sterker nog; je sluit hem in je hart en realiseert je dat we zelf allemaal een beetje Herman zijn of zouden willen zijn.
Dit boek neemt je mee door de ups en downs van het leven en leert je kijken met een andere blik. Niet dat het allemaal makkelijker wordt hierna, maar wanneer het moeilijk is en je maakt van jezelf even een achtbaantester, komt alles uiteindelijk goed.
Grote complimenten aan Nancy Olthoff!


1 opmerking:

  1. In vier avonden las ik de achtbaan tester Wat een prettige stijl heeft deze schrijfster Na het lezen van het boek en wat reflecties verder is mijn afdronk dat we af en toe ook een achtbaan in moeten om het leven te voelen Dank Nancy

    BeantwoordenVerwijderen