woensdag 24 juni 2020

Zie mij - Jennifer Hillier

''Ze waande zich veilig maar met elke moord kwam hij dichterbij.''

Toen Angela Wong 16 jaar  oud was, verdween ze van de een op andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar is gebeurd, ook haar vrienden Kaiser en Geo niet.
Veertien jaar later worden Angela's stoffelijke resten gevonden. Kaiser, nu rechercheur in Seattle, lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James. Destijds was Calvin Geo's eerste liefde. Ze droeg zijn duistere geheimen met zich mee tot het bewijs rond zijn daden haar in de gevangenis deed belanden. Maar net nu ze op het punt staat te worden vrijgelaten duiken er opeens nieuwe lichamen op. Ze zijn op exact dezelfde wijze omgebracht als Angela. Het is overduidelijk: de moordenaar is op weg naar Geo en met elke moord komt hij dichterbij...de waarheid is echter nog verontrustender dan iedereen had kunnen bedenken.

Het boek 'Zie mij' is zeker een page turner en belooft ook de nodige spanning en verknipte personages. Vooral de personages maken dit boek, want bijna allemaal zijn ze beschadigd, niet sympathiek en vooral erg duister. Een band opbouwen of sympathie krijgen voor een persoon zit er dan ook niet in maar dat is in dit geval een pluspunt. Gaande weg het boek krijg je wel meer een inkijkje in de karakters en groeien ze in het verhaal.
Dat het verhaal begint met het heden en terugblikt naar het verleden, om daar de oplossing te vinden, is goed gedaan. Verschillende plotwendingen proberen de lezer steeds op een verkeerd been te zetten maar toch zit er een bekend schrijverspatroon in en daardoor zal de doorgewinterde thrillerlezer voorbij de helft door hebben wie de dader nu echt is. Het wordt daardoor minder spannend en lees je het op de automatische piloot uit. Toch zullen er genoeg lezers niet zo doorgewinterd zijn en er deze zomer een heerlijk spannend vakantieboek aan hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten