maandag 26 oktober 2020

De plaaggeesten - Liesbeth de Jong


''Je kunt iemand wel dwingen om iets te doen, maar je kunt hem niet dwingen om iets te willen.''


Veel mensen ergeren zich aan hun buren. Soms ontstaat er zelfs een vete die totaal uit de hand loopt. In deze humoristische roman gooien de snobistische zakenman Bill Braspenning en de slonzige Arie van Putten alle middelen in de strijd om elkaar het leven zuur te maken. Een van beide moet het veld ruimen, maar wie? En hoe? Als de situatie hopeloos lijkt komt de oplossing uit een onverwachte hoek. Maar is dit wel de oplossing?

Uitgeverij Gopher en schrijfster Liesbeth de Jonge organiseren met verschillende lezers een blogtour. Hierdoor werd ik in de gelegenheid gesteld om het boek 'De plaaggeesten' te lezen.

Het boek is een goede combinatie van de serie 'Flodder' en het tv-programma 'De rijdende rechter'. Beide niet mijn genre en zo ook dit boek niet. Desalniettemin is dit geen reden om het dan maar een slecht boek te vinden want de vlotte, beeldende, met humor doorweefde schrijfstijl maken het een vermakelijk geheel. Het is alleen te ongeloofwaardig en hier en daar te simpel. Het is meer een opzet voor een goed script van een klucht. Scenes die perfect op het toneel nagespeeld kunnen worden maar in een boek een beetje hun kracht verliezen. Maar zoals gezegd; ben je fan van bovenstaande programma's, heb je behoefte aan een stukje leedvermaak en wil je niet een al te moeilijk boek lezen, dan is deze zeker aan te raden!

De volgende bloggers geven de aankomende dagen nog hun mening: @boekenblog.be @nakitaslibrary.nl @booksandpaper.nlnl @boekenbeauty


Geen opmerkingen:

Een reactie posten