zondag 8 november 2020

Midwinter - Suzanne Vermeer


''Voornemens kunnen in de loop van de tijd ook aangepast worden als veranderde omstandigheden dat vragen. Een voornemen hoeft niet star te zijn en het is geen teken van zwakte, maar juist van kracht als je het lef hebt om dingen anders te doen.''


Alice de Vreede was eenentwintig jaar oud toen ze voor het laatst op wintersport ging. Wat destijds begon als een heerlijke vakantie, liep uit op een drama. Een ongeluk met verstrekkende gevolgen, en het was allemaal haar schuld.
Acht jaar later besluit ze, op aanraden van haar psycholoog, mee te gaan met haar vrienden die de beroemde Tour de Trois Vallées willen skiën. In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het weer slechter wordt lopen de onderlinge spanningen op en worden de vrienden geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Om het er levend van af te brengen moet Alice de demonen uit haar verleden zien te bedwingen.

De boeken van Suzanne Vermeer zijn razend populair en ook van dit boek, 'Midwinter', zullen weer vele lezers blij worden. Recensies over deze verhalen komen eigenlijk altijd overeen; ''you love it or you hate it''. Het zijn feel-good-spannende roman verhalen die een veilige opbouw hebben, geen diepgang maar wel genoeg spanning om je naar een tevreden einde te leiden. Maar dat is voor deze verhalen ook niet nodig, ze lezen heerlijk tussendoor weg en elke keer denk je misschien: ''nu weet ik het wel'', toch zal de nieuwe Suzanne Vermeer weer op je boekenplank verschijnen. Een echte thriller kun je het dan ook niet noemen en de doorgewinterde lezer ziet van verre de clou al aankomen, maar dat mag de pret niet drukken, soms is gewoon even lezen om het lezen ook heerlijk.

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken.In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Met dank aan uitgeverij AW. Bruna voor het recensie exemplaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten