zondag 21 februari 2021

Brandende meisjes - C.J. Tudor


''Niets is verborgen wat niet onthuld zal worden, en niets is geheim wat niet bekend zal worden. Alles wat jullie in het duister zeggen, zal in het licht gehoord worden, en wat jullie binnenkamers in iemands oor fluisteren, zal vanaf de daken bekend worden gemaakt.''

Lucas 12:2-3 

Welkom in het plaatsje Chapel Croft. Vijfhonderd jaar geleden werden hier acht protestanten martelaren terechtgesteld op de brandstapel. Dertig jaar geleden verdwenen twee tienermeisjes spoorloos. Twee maanden geleden pleegde de pastoor van de lokale parochie zelfmoord.
Pastoor Jack Brooks, alleenstaande ouder van de veertienjarige Flo, arriveert in het dorp om een nieuwe start te maken en wat tot rust te komen. Maar rust is het laatste wat ze er vinden. Want iemand lijkt vastberaden om de duistere geschiedenis van het dorp actueel te houden. Jack ontvangt sinistere pakketjes en berichten. En Flo ziet levensechte visioenen van brandende meisjes. Of zijn het geen visioenen?

And she did it again!!!
De schrijfster C.J. Tudor weet wederom een dijk van een thriller neer te zetten, misschien wel haar beste tot nu toe. Het hele verhaal klopt van het begin tot het einde, en wat voor een einde.
Het heeft haar bekende vlotte schrijfstijl met een goede opbouw van spanning. Het begint kabbelend maar onderhuids voel je de dreiging al aankomen en dan is het haast onmogelijk om het boek nog weg te leggen. Bij sommige scènes moet je wel wat sterk in je schoenen staan, want ze schuwt het gruwelijk beschrijven van een bepaalde actie niet.
De personages komen allemaal goed uit de verf en het knappe is dat het vrijwel onmogelijk is om van te voren vast te stellen wat er nu precies aan de hand is, wie wie voor de gek houdt, maar vooral wie de dader is. Dat blijft tot aan het spectaculaire einde een verassing.
Wanneer je van de wrede boeken van Stephen King houdt heb je hier zijn opvolger in handen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten