zondag 21 maart 2021

De trouwe lezer - Max Seeck

bol.com | De trouwe lezer, Max Seeck | 9789400512382 | Boeken

''Wees voorzichtig met wat je leest. Het kan je je leven kosten''

De vrouw van bestseller auteur Roger Koponen wordt dood aangetroffen in een prachtige zwarte avondjurk, zittend aan het hoofd van een lege eettafel. Haar gezicht is bevroren in een afgrijselijke glimlach.
Rechercheur Jessica Niemi onderzoekt de zaak en algauw blijkt dat Maria Koponen niet het enige slachtoffer is. Het lijkt erop dat de dader de moorden exact kopieert uit de thriller-trilogie van Roger Koponen. De slachtoffers stapelen zich op en Jessica ontdekt dat er een sinistere groepering schuilgaat achter de moorden. Als de gebeurtenissen uit haar eigen verleden aan het licht komen, blijkt dat Jessica ook niet veilig is. Kan ze een halt toeroepen aan de moorden?

Deze thriller heeft zoveel goeds in zich dat het bijna onmogelijk is. Korte hoofdstukken met een vlotte schrijfstijl geven vaart aan het verhaal en de spanningsboog wordt elke bladzijde meer en meer aangetrokken. Daarbij is het ook nog heel filmisch beschreven dus loop je als het ware aan de zijlijn mee. Niet echt goed voor de nachtrust. Maar aan slapen hoef je bij dit boek zo en zo niet te denken want je wilt gewoon weten hoe het afloopt. De ene na de andere twists volgen zich op, zonder dat het verhaal aan geloofwaardigheid hoeft in te boeten. Ook de personages zijn geloofwaardig, al zijn de karakterbeschrijvingen wel ondergeschikt aan het verhaal zelf. Maar wie weet komt hier in een vervolgdeel nog wat verandering in.
Eenmaal bijna aan het einde komt de schrijver met zo een grote draai aan het verhaal die denk ik geen enkele lezer aan zag komen. Maar ook dit einde klopt, aan alle kanten. Dit is zeker een van de beste thrillers die er onlangs verschenen is, omdat het echt aan alle thriller ingrediënten voldoet 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten