zondag 21 maart 2021

Jack & Lev, de terugkeer van de Schaduwheer - Zutje & de Viss

Zutje & DeViss Jack & Lev: De terugkeer van de schaduwheer | wehkamp''Je best?! Je best? is dat wat je gaat doen, Leiploo? Ja, nee...ik ga het regelen Heer. Echt. U kunt op me rekenen, meneer. Heer Ombre...''

Als  jacks hond voor zijn neus wordt ontvoerd, stort zijn wereld in. Hij is alleen en eenzaam. Zijn vader woont in het buitenland, zijn moeder is dood, en hij is overgeleverd aan de zorgen van zijn egoïstische tante. Dan ontmoet hij het vreemde meisje Lev dat hem doodleuk verteld dat ze uit een andere dimensie komt. Als zij hem vraagt toe te treden tot een geheime genootschap, is dat het begin van een bizar avontuur. Samen met Lev en zijn beste vriend Fidel raakt hij verwikkeld in een strijd om een steen: de Fosgeniet. Hun grootste vijand is Skia Ombre, de kwaadaardige Schaduwheer. Jack ontdekt dat hij tot heel wat meer in staat is dan hij ooit zelf had gedacht.


Voor de lezers tussen de 9 en 12 jaar is dit het allerbeste boek wat er op dit moment uitgekomen is! Zelfs als volwassenen lees je het avontuur met plezier, omdat er veel maatschappelijke thema's aan het licht gesteld worden die je uitnodigen om met je kind in gesprek te gaan. Dit wel allemaal op een luchtige en spannende manier.

Gooi alle bekende titels in een blender en je komt tot dit boek. De wereld van de andere dimensie die te bereiken is via een geheime ingang, kennen we uit Harry Potter. Het vinden van de steen kennen we uit Lord of the rings. De dappere zoektocht en het niet opgeven herkennen we uit De Grijze Jager en Ronja de Roversdochter. Het zijn kenmerken die je kunt herkennen maar het boek is absoluut geen kopie! Het heeft zijn eigen unieke vertelstijl en is voorzien van een grote dosis humor. Maar het is vooral de onderliggende boodschap die dit boek zo speciaal maakt. Het onderliggende thema is namelijk; hoe zit de wereld en de mensen van deze wereld in elkaar? En hoe ga je daar mee om.  Het gaat over liefde en vriendschap, teleurstelling, hebzucht, macht en politiek en zelfs het altijd weer bewogen onderwerp hoogsensitiviteit. Allemaal op een enthousiaste manier aan elkaar verweven door een spannend avontuur. Daarom nodigt dit boek ook uit tot gesprekken onderling en is het uitermate geschikt voor de leeskring op school of een boekbespreking  
Aan het einde van het verhaal komt de speurtocht, die zelfs voorzien is van een vleugje magie, tot een mooi einde maar er zou ook zomaar eens ruimte kunnen zijn voor deel 2. Met daarbij de aantekening dat iedereen die dit boek gelezen heeft daar zeker naar uit zal kijken.
4 opmerkingen:

 1. Wat klinkt dit als een gaaf boek! Waar kan ik het kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via de webshop van Jack & Lev: www.jackenlev.nl/koop
   Of via de Boekhandel of Bol.com :)

   Verwijderen
 2. Wat klinkt dit als een gaaf boek! Waar kan ik het kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen