maandag 5 april 2021

Droomman - Sarah Morgenthaler


"Het zou gemakkelijker zijn om hem gewoon te laten gaan. Pijnlijk maar gemakkelijk.''


Lana Montgomery is alles wat het gemoedelijke stadje Moose Springs niet kan waarderen: een rijke socialiste die denkt dat ze alles wel even kan veranderen. Maar Lana is vastbesloten om te bewijzen dat ze hier thuishoort. Zelfs als ze daarvoor haar hakken moet inruilen voor sneeuwlaarzen en op jacht moet naar een op hol geslagen eland. Hoe moeilijk kan dat nou helemaal zijn?
De laatste jaren zijn zwaar geweest voor Rick Harding, en het wordt er niet makkelijker op nu zijn droomvrouw naar Moose Springs is verhuisd. Wanneer Lana hem per ongeluk raakt met een verdovingspijl, is het duidelijk dat ze wel wat hulp kan gebruiken, en wie weet ziet ze hem dan voortaan wél staan. Als het Rick en Lana lukt om de dolle eland te vangen voor die Moose Springs verwoest, zouden ze samen weleens de plek kunnen vinden waar ze thuishoren.

Droomman is het tweede deel  in de trilogie van Sarah Morgenthaler over het wel en wee van het stadje Moose Springs in Alaska. Op zich zijn het losstaande verhalen maar het is natuurlijk wel leuker om het als serie te lezen. Het laatste deel 'Droomuitzicht' zal verschijnen in juni 2021.
De bewoners van het stadje lopen wel als een soort rode draad door de verhalen heen waardoor de serie meer gaat leven voor de lezer. 

Net als in het vorige deel, 'Droomvakantie', draait het boek om twee hoofdpersonen die uiteraard elkaar eerst aantrekken, dan afstoten, om elkaar vervolgens weer te vinden. Het standaard recept voor een paar uur heerlijk ongecompliceerd lezen waarbij de schrijfster het verhaal goed en logisch heeft opgebouwd. Het is geschreven met de nodige humor, al kan ik me voorstellen dat deze niet voor iedereen is weggelegd. Maar dat geldt denk ik voor de hele serie, you love it or you hate it. Uitgebreid een recensie schrijven over dit soort verhalen is dan ook bijna niet te doen, want het is niet de bedoeling van de auteur om een boodschap mee te geven of karakters van personages uit te schrijven. Het is prima leesvoer voor lezers, die eerder al rom coms lazen, zoals bijvoorbeeld de boeken van Robyn Carr of Kelly Moran.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten