zondag 16 mei 2021

Privacy Live - Annet Hulst

 


"Wat heb jij te verbergen?''

In 'Privacy Live', de nieuwste tv-hit van de commerciële zender AirTV, worden Nederlanders stiekem gefilmd waarna hun grootste geheimen openbaar worden gemaakt. Elke week kijkt men massaal naar het programma, nieuwsgierig naar wat anderen verborgen willen houden.
Ook de 17-jarige Jente, vastbesloten om ooit beroemd te worden, is een groot fan van 'Privacy Live'. Haar vriend Daniël werkt sinds kort als cameraman bij AirTV en zou willen dat Jent iets minder geobsedeerd was. Dan op een dag lijkt Daniël van de aardbodem verdwenen. Is hij boos op Jente? Of heeft hij zo zijn eigen geheimen?

Het bovenstaande doet al vermoeden dat we hier te maken hebben met een spin-off van een van de vele tv-programma's die er reeds al op tv verschenen zijn. Waarbij de kijker steeds veeleisender wordt en de uitdaging voor de kandidaten dus steeds extremer. Ook de rol van de sociale media is hier een feit. Al met al goede ingrediënten voor een spannend verhaal. De schrijfster heeft een vlotte schrijfstijl en schrijft in duidelijke, simpele en geloofwaardige taal waardoor het zeer toegankelijk is voor de young adult doelgroep. Bovendien wordt er bij elk hoofstuk aangegeven wie er aan het woord is wat veel duidelijkheid verschaft. De personages zijn typische pubers, al wordt het personage van Jente uitgebreider uitgediept dan die van Daniël.
Het verhaal heeft een wat trage start maar door de logische opbouw van spanning leest het toch goed naar het einde toe door. Actuele thema's zoals zelfbeeld, liefde, waarheid en bedrog worden aangehaald en geven daarmee een goede kijk op de werkelijkheid. Niet alles wat je ziet is zo als het is weergegeven, roem is niet altijd wat het lijkt te zijn en geloof in je zelf is belangrijker dan wat een ander over je zegt. Ook misbruik maken van een persoon en/of situatie, denk bijvoorbeeld aan de voorwaarde waaraan een kandidaat moet voldoen om mee te mogen doen, worden goed neergezet. Toch sneeuwde het verhaal hier en daar wat onder door teveel ongeloofwaardigheid maar al met al heeft Annet Hulst met haar debuut 'Privacy Live' een verrassend en goede young adult weten te schrijven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten