zondag 1 augustus 2021

Dwaalspoor - Suzanne Vermeer

 

''Er is gewoon geen lol aan zonder jou, Vin. Ik weet niet hoe ik dit vol moet houden.''


Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt de zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlakbij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij de vrouw van Vincent, Silvia, op die plek gezien heeft. Terwijl boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij de dood van haar man, blijft ze bij hoog en bij laag volhouden dat ze onschuldig is. Om erachter te komen wat er nu precies gebeurd is roept ze de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit.

Voor het eerst is er een soort van vervolg verschenen op een eerder boek in de reeks van Suzanne Vermeer. Want voor Dwaalspoor verscheen 'Zomeravond'. Hierin maakte de lezer al eerder kennis met de juriste Lauren Martens. Waar Lauren in het eerste deel zelf betrokken was bij een moordzaak, staat ze nu de verdachte Silvia bij.
Wat altijd goed aan de verhalen van de ghostwriters van het pseudoniem Suzanne Vermeer is, is dat ze je vanaf het begin weten te boeien. De ene keer is het verhaal echter wat spannender en onderhoudender dan de andere keer. Zo ook in dit geval. Al vrij duidelijk gaat het verhaal één richting op en vliegt het, door de toch al weinige bladzijden, heen. Wel zijn er weer sterke personages neergezet al kom je weinig over ze te weten, wat het verhaal waarschijnlijk meer diepgang gegeven had. Ook blijft de spanning aan de oppervlakte dit zal wederom met het, nog net niet afraffelen van het verhaal te maken hebben. Al met al een onderhoudend boek voor tussendoor en wat je zeker niet hoeft te laten liggen, want links- of rechtsom het blijven vermakelijke verhalen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten