zondag 15 augustus 2021

Hij & zij - Alice Feeney


''Er zitten altijd twee kanten aan een verhaal. Jou en mij. Hij en zij. Een van de twee is dus een leugenaar.''

Wanneer er een vrouw wordt vermoord in Blackdown, een slaperig Brits plaatje, is journalist Anna Andrew terughoudend als ze verslag moet doen van het politieonderzoek. Rechercheur Jack Harper vermoedt dat ze betrokken is bij de zaak, tot hij zelf een verdachte wordt in zijn eigen moordonderzoek.
Een van hen vertelt niet de waarheid, en sommige geheimen zijn het waard om geheim te blijven.

Wanneer je de definitie van een psychologische thriller zou op moeten zoeken staat daar vanaf vandaag achter vermeld: Hij & Zij van Alice Feeney.
Wat een absolute puzzel voor je hersenen is dit boek. Elke keer wijst de pijl zo duidelijk naar de dader en kloppen alle details daaromtrent maar dan...bam...een twist aan het verhaal en je begint als lezer weer van voor af aan. Tot aan het einde toe blijft de schrijfster je op het verkeerde been zetten. Wanneer het dan eindelijk duidelijk wordt en de dader bekend is schud je wederom op je lezersstoel, want deze uitkomst zie je niet aankomen. 
De personages zijn goed en geloofwaardig uitgeschreven. Ook kloppen de onderlinge verhoudingen. Wat enigszins onderbelicht blijft is de echte reden waarom Hij & zij uit elkaar zijn. Die emotie had wel iets meer diepgang mogen krijgen. Maar het is overduidelijk dat de schrijfster heeft gekozen voor de complottheorie, en dat heeft ze fantastisch gedaan. Een absolute aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten