maandag 28 februari 2022

Kamer 19 - Marc Raabe



"Wat niet mag bestaan, kan niet bestaan?''


Op een openingsevenement van de Berlinale zorgt een snuffmovie voor een massale schok. Ruim 1800 sterren en beroemdheden zien hoe een gruwelijke moord op camera is vastgelegd. Het slachtoffer is de dochter van burgermeester Otto Keller. De dader dreigt dat het niet bij deze moord zal blijven.
Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan met hun onderzoek naar de moord onder hoge druk; een groep beroemdheden rond Otto Keller werkt hen tegen. De burgermeester heeft duidelijk iets te verbergen.
Dan wordt de dochter van een andere Berlijnse beroemdheid ontvoerd. Plotseling realiseert Sita Johanns zich dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers - een vreselijke gebeurtenis uit haar jeugd en het getal 19.

Zó, wat een verhaal!! Het begin is beeldend, pakkend en gruwelijk.
De hoofdpersonages waarmee je in het eerste deel, Sleutel 17, kennismaakte, worden verder uitgewerkt. Er is nu meer ruimte voor de geschiedenis van psychologe Sita Johanns maar de mysterie rondom de verdwenen zus van rechercheur Tom Babylon blijft ook intrigerend. Echter geldt voor alle personages dat ze goed en geloofwaardig worden neergezet, net als de gebeurtenissen. Nergens overdreven maar realistisch echt.

De hoofdstukken zijn kort en bondig, net als de schrijfstijl. Nergens een woord teveel en dat maakt het begrijpelijk en overzichtelijk. Hierdoor zit er veel vaart in het verhaal en dat maakt de jacht op de dader(s) nog realistischer. Het hele tijdsbestek klopt. 


Het boek eindigt wederom met een cliffhanger en het is dan ook goed om te weten dat het derde deel, De Horzel, op 7 juni 2022  al verschijnt. Trouwens fascinerend dat er in deze titel geen getal zit, daar deze getallen een overduidelijke rol spelen in de verhalen.

(overigens zijn de delen los te lezen maar het zou zonde zijn om het niet te doen!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten