dinsdag 30 mei 2023

Het strandfeest - Suzanne Vermeer




''De wereld is ook niet te vertrouwen, maar je moet me ook de kans even om mezelf daartegen te leren verweren.''


Hanna is met haar stiefkinderen, Vera en Max, op een prachtig resort aan het Meer van Ohrid. Het is hun eerste vakantie sinds het overlijden van hun vader en Hannahs grote liefde. Hier kunnen ze weer ontspannen en op het resort zijn veel Nederlandse leeftijdsgenoten bij wie Vera en Max aansluiting vinden.
Maar de sfeer op het resort slaat om wanneer een van de leiders van het animatieteam op tragische wijze om het leven komt. Als Hannah hoort dat hij niet de eerste jongere is die daar is verdronken, ontstaan er twijfels over het ongeluk. En wat hebben de plaatselijke strandfeesten hiermee te maken?

Suzanne Vermeer is een van de bestverkopende thrillerauteurs van Nederland. Alle titels hebben op de bestsellerslijst gestaan. Drie daarvan werden genomineerd voor de NS-Publieksprijs. Suzanne Vermeer is het pseudoniem van Paul Goeken, die in 2011 overleed. In samenspraak met de familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voortaan te laten schrijven door ghostwriters en er een winter- en zomereditie van uit te geven.

Tussendoor een boek van Suzanne Vermeer lezen is altijd een heerlijk moment van ontspanning. De ene keer is het verhaal echter wat beter dan de andere keer. Dit keer kan 'Strandfeest' zich plaatsen aan de kant van de betere verhalen. De duistere voorkant roept al enigzins spanning bij de lezer op. Die spanning wordt tot op een zekere hoogte ook wel waar gemaakt. 

Het boek 'strandfeest' wordt verteld vanuit twee verschillende hoofdpersonages. Dit is door de schrijver op een goede manier gedaan. Beide verhalen komen geloofwaardig over en vullen elkaar hier en daar aan. Het verdriet en het gemis van een vader/echtgenoot is goed beschreven net zoals de decorbeschrijvingen. Je waant je best wel even aan een warm strand.  Toch wil het met de echte spanning, mijn inziens, niet echt lukken. Het is een zeer onderhoudend verhaal, dat wel, maar ik zat niet op het puntje van mijn stoel. Er zijn enkele plottwist en het einde is voorspelbaar maar daarom niet minder goed bedacht.

Het is een zeer actueel verhaal, gezien de beschreven luchthaven staking. En zo waren er meer herkenningspuntjes. 
Het boek 'strandfeest' is onderhoudend en zeker de moeite waard om op je vakantielijstje erbij te zetten. Nu maar hopen dat je eigen vakantie bestemming iets beters voor jou in petto heeft staan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten