zondag 9 januari 2022

Moord in de Oriënt-Expres - Agatha Christie

 

''Zet die kleine grijze cellen  't werk, en vind de oplossing!.'' 


Als Hercule Poirot vanuit Istanbul met de Oriënt-Expres naar Engeland terugkeert, verwacht hij een rustige reis. Maar rond middernacht strandt de trein in de sneeuw en de volgende ochtend blijkt een van de passagiers op een gruwelijke manier te zijn vermoord. Poirot vindt bij het ondervragen van zijn medepassagiers zoveel tegenstrijdige aanwijzingen, dat hij algauw vermoedt dat dit de meest wonderlijke moordzaak uit zijn carrière zal worden.

Uitgeverij Rainbow nodige verschillende lezers uit voor een #christiechallenge, om het boek 'Moord in de Oriënt Expres' te gaan lezen. Doormiddel van een opdrachten kaart werd je als lezer uitgedaagd om mee te speuren naar de dader/daders en je ervaring via social media te delen. 
Het boek is een echte old school detective, je zou bijna kunnen zeggen de voorloper van de escape room van tegenwoordig. Als lezer wordt je uitgedaagd om mee te puzzelen en wordt je ook verschillende keren flink op het verkeerde been gezet. Het verhaal is daarnaast simpel maar wel vermakelijk en het einde is behoorlijk verrassend. Door de eenvoudige schrijfstijl en de goede opbouw van de verhaallijn blijft het spannend en nodigt het uit om steeds door te lezen. Kortom het is een boek wat je in principe zo uitleest. Reden genoeg om de rest van de boeken van Agatha Christie te gaan lezen. De auteur schreef 80 detectives, 200 korte verhalen, 19 toneelstukken en 6 romans onder pseudoniem Mary Westmacott. Uitgeverij Rainbow heeft 'Moord in de Oriënt-Expres' en 'Moord in de bibliotheek reeds opnieuw uitgegeven met een prachtige cover.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten