donderdag 26 mei 2022

En dan nu het goede nieuws - Ruby Wax



''Waarom gaat er zoveel aandacht naar alles wat er mis is op aarde?''

De afgelopen drie jaar sprak Ruby Wax mensen die het voortouw nemen in de nieuwste innovaties en zich inzetten voor een betere toekomst voor de mensheid. Van de gemeenschappen die worden ontworpen om eenzaamheid uit te roeien en de bedrijven die het geluk van hun werknemers vooropstellen, tot de indrukwekkende Al-technologie die kinderen met leermoeilijkheden helpt en de alfabetiseringsgraad naar een hoger niveau tilt.
In het boek 'En dan nu het goede nieuws beginnen we de groene spruiten van de postpandemische wereld te zien en geeft Ruby Wax ons de blauw druk die we allemaal zo nodig hebben om een vriendelijkere en empathischere wereld te bereiken.

Ruby Wax, de Amerikaans-Britse actrice, kennen we allemaal wel van tv-shows, series (ze schreef het scenario voor Absolutly Fabelous en comedyshows. Ze schreef ook meerdere boeken. Dit nieuwste boek is een grote motivatie om het leven weer eens van een zonnigere kant te zien. Tegenwoordig kijken we alleen nog maar naar wat er fout kan gaan en worden we overspoeld met nieuws om angst en slechtheid te verspreiden, terwijl er ook zoveel goed gaat.
Met haar welbekende humor en zelfspot geeft ze niet alleen het probleem van de mensheid maar ook van zichzelf bloot. Ze komt bijvoorbeeld in dit boek terug op uitspraken die ze eerder gedaan heeft.
Ze spoort je, via praktisch haalbare tips, aan om positieve veranderingen te creƫren. Voor jezelf of met anderen. Niet via droge opgesomde vaste regels maar met veel vergelijkingsmateriaal, haalbaarheid en humor.

Als we allemaal een beetje meer Ruby Wax in ons hadden, was de wereld een stuk gezelliger!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten