zondag 30 oktober 2022

Heat 2 - Michael Mann & Meg Gardiner

 


                    "Hij kende de risico's...Als het regent word je nat.''

Na een succesvolle overval vestigen Neil McCauley en Chris Shiherlis zich samen met de andere bendeleden in Chicago. Gedreven, met veel lef en voorzien van een hoop geld, zetten ze daar, en op de grens met Mexico, hun criminele activiteiten voort.
Rechercheur Zware Delicten Vincent Hanna zet alles op alles om deze gevaarlijke bende te stoppen. Hierbij schrikt hij er niet voor terug grenzen te overschrijden.

Zeven jaar later is Chris Shiherlis verwond en probeert hij wanhopig Los Angeles te ontvluchten. Hij wordt opgejaagd door rechercheur Vincent Hanna, die enkele uren eerder topcrimineel Neil McCauley tijdens een schietpartij bij de LAX-landingsbaan om het leven bracht. Nu is Hanna vastbesloten om Shiherlis te pakken voordat hij de stad uitvlucht.

Scenarioschrijver, regisseur en producent Michael Mann werkte eerder al aan 16 films en diverse televisieseries, waaronder de tv-hit 'Miami Vice'. De film 'Heat', met onder andere Al Pacino en Robert de Niro in de hoofdrol, werd een mega hit.
Het boek 'Heat 2' is zowel het vervolg als de prequel op de film maar dan uitgegeven in boekvorm. Het boek is overigens ook goed op zichzelf te lezen. Maar wanneer je de film 'Heat' gezien hebt zal deze uitgave een rijke toevoeging aan het geheel zijn.

Wederom heeft Michael Mann laten zien dat hij goed is in scenario schrijven. Want ook dit deel zit boordevol spectaculaire overvallen en filmische actiescènes. Het talent van de schrijfster Meg Gardiner komt naar voren in de uitvoer.
Met een vlotte schrijfstijl maar vooral goede spanningsopbouw ben je met dit boek uren aan je stoel gekluisterd. De dialogen doen echt aan net als de personages. De gedrevenheid van rechercheur Hanna om de bende uit te schakelen is door het hele verhaal goed voelbaar. Zo ook de angst om gepakt te pakken worden.
Het mooie aan het verhaal is, is dat het niet helemaal over de top is. Geen James Bond-achtige scènes. Wat op zich ook fantastisch is, maar het nogal eens ongeloofwaardig kan maken. Dat is bij dit boek 'Heat 2' niet het geval.

Het verhaal geeft een goed inzicht over de gevaarlijke werking van de internationale misdaadorganisaties en hoe deze wereldwijd verspreid zijn. Maar bovenal hoe ze wereldwijd met elkaar verbonden zijn.

Het boek heeft trouwens een fantastische slotzin...



Titel: Heat 2
Auteur: Michael Mann & Meg Gardiner
Uitgeverij: Harper Collins
Aantal bladzijde: 447
ISBN: 978 94 027 1143 1


Geen opmerkingen:

Een reactie posten