zondag 16 oktober 2022

Hygge voor thuis - Meik Wiking

 

                                            
                                     ''Hygge zit in een klein hoekje''


Thuis zou een plek moeten zijn voor verbinding en gezelligheid. en plek waar je je veilig, gesteund en begrepen voelt Maar bovenal een plek waar je jezelf kunt zijn.
Na het succesvolle boek 'Hygge' komt Meik Wiking nu met zijn boek 'Hygge voor thuis'.

In het boek 'Hygge' ging het vooral om de manier hoe we me elkaar omgaan. Uit onderzoek is gebleken dat Denen het gelukkigste volk ter wereld zijn. En dat komt door hun mentaliteit voor het leven. Ze focussen zich op de dingen de er echt toe doen in het leven. Bovenaan die lijst staat leven in en met de natuur maar vooral ook quality-time met vrienden en familie.
In zijn nieuwste boek 'Hygge voor thuis' past hij dit levensmotto toe in huis. 
Hij vertelt hoe de inrichting van ons huis van invloed kan zijn op hoe we ons voelen en denken. Hoe we het Deense concept 'hygge' - wat ook staat voor warmte en saamhorigheid  - kunnen gebruiken om ons huis tot een plek te maken waar we niet alleen leven maar ook floreren.

Dit boek laat zien hoe je met kleine aanpassingen grote veranderingen teweegbrengt. Allemaal gebaseerd op een nieuw onderzoek van het Happiness Research Institute.

Je leest bijvoorbeeld waarom ronde eettafels je gelukkiger maken, hoe belangrijk licht is, en je leert hoe je elke kamer groter kan laten lijken. 
Hoe klein of groot je huis ook is en welk budget je ook hebt: Meik laat zien dat je je huis zo kunt inrichten dat je net als de gelukkigste mensen ter wereld kunt leven.

Wederom heeft Meik Wiking een prachtig geïllustreerd, makkelijk toepasbaar en inspirerend boek weten schrijven. Met korte hoofdstukken, tips die haalbaar en betaalbaar zijn kunnen we allemaal het Deense geluk opzoeken. Met de donkere dagen van de herfst en de winter voor de deur is dit een moment om op de bank, met dekentje, dikke sokken en een kop thee dit boek door te lezen voor fijne ideeën. Op die manier ben je meteen al lekker 'Hygge' bezig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten